زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

فریدون عباسی: نباید شفافیت به رأی دادن پوپولیستی ختم شود | باید از برجام خارج شویم

  • کد خبر: ۱۶۰۸۶۵
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۱
فریدون عباسی: نباید شفافیت به رأی دادن پوپولیستی ختم شود | باید از برجام خارج شویم
نشست سخنرانی و پرسش و پاسخ دانشجویی با عنوان «روند پيشرفت دانش و فناوری هسته‌ای»، عصر دیروز به میزبانی بسیج اساتید دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور فریدون عباسی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تالار اجتماعات دانشکده علوم پایه برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست سخنرانی و پرسش و پاسخ دانشجویی با عنوان «روند پيشرفت دانش و فناوری هسته‌ای»، عصر دیروز به میزبانی بسیج اساتید دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور فریدون عباسی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تالار اجتماعات دانشکده علوم پایه برگزار شد. سخنرانی این نماینده مجلس اگرچه به میزبانی بسیج اساتید برگزار می‌شد اما با حضور نمایندگان تشکل‌های مختلف، پاسخ عباسی به سؤالات و واکنش دانشجویان با حواشی مختلفی همراه شد.

از تهدیدزدایی تا تنش‌زدایی

فریدون عباسی در ابتدای این همایش ضمن مرور مسیر دستیابی دانشمندان ایرانی به فناوری هسته‌ای و آسیب‌هایی که براساس برجام به توسعه این دانش وارد شد، اظهار کرد: در پرونده هسته‌ای، رویکرد نظام از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون همواره متناظر با تهدیدزدایی بوده تا اگر کشور‌های غربی اراده کردند که ایران به دانش غنی‌سازی در هیچ سطحی دسترسی پیدا نکند، دانشمندان انقلابی با اراده و ایمان خود این تهدید را به فرصت تبدیل کنند و از پرونده تهدیدزدایی بشود. با این حال، رویکرد دولت آقای خاتمی و روحانی ناظر بر تنش‌زدایی بود؛ به این معنا که روابط ایران با غرب هیچ‌گاه دچار تنش و آشوب نشود و لذا برای جلب رضایت اروپا و آمریکا، همه‌چیز را یا تقدیم دشمن کردند و یا نابود ساختند.

وی افزود: در دولت روحانی، رآکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک به‌طور کامل نابود شد درحالی که این امکان وجود داشت تا در سایه استمرار غنی‌سازی اورانیوم فلزی به پلوتونیوم لازم برای تأمین برق موردنیاز خود دسترسی پیدا کنیم، اما در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، رویکرد تهدیدزدایی به‌گونه‌ای انجام شد که همه‌چیز را دادند و اکنون ویرانه‌هایی باقی مانده که احیای آن‌ها به زمان و صرف هزینه نیاز دارد.

باید از برجام خارج شویم

نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صیانت از ظرفیت نیروی انسانی نخبه و دانش هسته‌ای گاهی در گرو پیشگیری از نشر برخی اطلاعات است، خاطرنشان کرد: سلاح هسته‌ای دو وجه دارد؛ یکی مواد و دیگری فناوری؛ به این معنا که باید ابتدا سوخت داشته باشید و سپس با دانش کافی، فرآوری آن را آغاز کنید. ما دانش لازم به هر میزان که تصورش را بکنید در اختیار داریم، هم‌چنین اگر رآکتور اراک تعطیل نمی‌شد، ما تا سال ۱۳۹۴ هم می‌توانستیم به هر میزان از پلوتونیوم که بخواهیم دسترسی پیدا کنیم. البته نه به‌عنوان منبع سلاح بلکه به‌عنوان سوخت انرژی آینده؛ به‌گونه‌ای که این پلوتونیوم در خدمت تأمین انرژی کشور قرار بگیرد، اما برجام کاری کرد که ما تا ابد از پلوتونیوم محروم شویم و به همین دلیل است که ماندن بر برجام حتی به اندازه لحظه‌ای به صلاح کشور نیست.

وی ادامه داد: هرگاه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های علمی در یک جامعه فزونی یافت، جاسوسی و اقدامات خرابکارانه برای ضربه زدن به آن نیز تشدید می‌شود. این یک حقیقت است. امروزه ایران اسلامی در سطحی از دانش هسته‌ای قرار دارد که با انفجار متقارن، امکان ایجاد الماس مصنوعی را به دست آورده و این موضوع حتی به کارشناسان آژانس هم اطلاع داده شده است، اما برجام و محدودیت‌های آن همچنان برای کشور هزینه‌ساز است و تعجب می‌کنیم از دولت آقای رئیسی که پس از نجات کشور، همچنان به این تعهدنامه پایبند مانده و با خروج آمریکا، ایران هنوز به آن متعهد است.

نباید شفافیت به رأی دادن پوپولیستی ختم شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در حوزه شفافیت آرای نمایندگان تصریح کرد: این شفافیت چه مشکلی از شما حل می‌کند که پیگیر آن هستید؟ شما می‌خواهید من به افزایش حقوق معلمان، پرستاران و همه اقشار و آحاد ملت رأی بدهم؟ آیا مفهوم شفافیت از نظر شما این است که نماینده به جای در نظر گرفتن صلاح کشور، رأی پوپولیستی به صندوق بیندازد؟ وقتی بحث از شفافیت می‌شود، مقصود شفافیت در همه شئون و عرصه‌هاست یعنی زد و بند‌ها و سوءاستفاده‌ها رسوا شود نه اینکه اطلاعات امنیتی، اقتصادی و منافع کشور را در رسانه‌ها اعلام کنیم که دشمن از آن‌ها باخبر شود. دشمن این‌طور آگاه می‌شود که گلوگاه‌های اقتصادی و امنیتی کجاست. این به ضرر کشور تمام می‌شود.

وی تأکید کرد: من به شفافیت آرای نمایندگان رأی مثبت دادم، اما حقیقت آن است تا زمانی که قانون شفافیت آرای نمایندگان به‌طور رسمی به تصویب نرسد، نباید اجرا شود. این مسئله شفافیت موضوع مهمی است و نباید دستاویز سوءاستفاده‌های سیاسی شود. نباید این‌قدر فشار بیاورید و به زور بخواهید مسئله‌ای را به تصویب مجلس برسانید. اگر فقط من خودم به‌تن‌هایی در مجلس باقی بمانم، بازهم حاضر نیستم تحت‌فشار صدا و سیما به موضوعی رأی بدهم که دروغ‌گویان مدافع شفافیت سعی در تحمیل آن دارند.

مردم ظرفیت شفافیت آرای نمایندگان را ندارند

عباسی گفت: حقیقت این است که مردم ما امروز ظرفیت شفافیت آرای نمایندگان را ندارند، زیرا وقتی یک نماینده اعلام می‌کند که به برجام رأی داده، در حوزه انتخابیه به او فشار وارد می‌کنند که چرا این کار را کردی. این شفافیت به درد نمی‌خورد تا وقتی که از چپ و راست هنوز افراد افراطی در جامعه حضور دارند. باید ظرفیت پیش‌نیاز شفافیت پیش از تصویب آن در کشور به وجود بیاید؛ ظرفیتی همچون احزاب که حمایت رسمی و پشتیبانی قابل‌اعتنایی از نماینده ایجاد کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->